Energieadvies

Professioneel energieadvies en oplossingen voor uw bouwproject. Met onze expertise en benadering bieden we energieadvies op maat dat voldoet aan uw specifieke behoeften en helpt bij het realiseren van uw energie doelen.

Ons proces

Bij BOS bouwadvies staan we klaar om particulieren en bedrijven te ondersteunen met op maat gemaakt energieadvies.

Onze diensten omvatten energielabels, energieadvies energieanalyses, energieadvies, energielabels en subsidieadvies. Of u nu wilt besparen op uw energiekosten, uw energie-efficiëntie wilt verbeteren of wilt voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen, wij bieden de expertise en begeleiding die u nodig heeft.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw energiegebruik.

Onze diensten

 • energielabel
 • energieadvies
 • energieanalyse
 • subsidieadvies
 • bouwfysische berekeningen

Voor woningen

Adviesgesprek

U heeft wellicht al ontdekt, bijvoorbeeld via een adviesgesprek of een bouwfysische berekening, dat uw woning kan worden verduurzaamd. Vervolgens rijst de vraag: ‘hoe kan ik dit het beste aanpakken en wat heb ik daarvoor nodig?’ Wij staan klaar om u te adviseren over het opstarten van dit proces en het selecteren van de juiste leveranciers.

Natuurlijk kan BOS bouwadvies ook het gehele traject voor u uit handen nemen en het van begin tot eind coördineren en begeleiden, altijd in nauw overleg met uw wensen! Tijdens het verduurzamingstraject werken wij volgens de drie stappen van de Trias Energetica

Meer informatie over Trias Energetica

Energielabel

Bent u van plan uw woning te verkopen, te verhuren of te verbouwen en wilt u graag inzicht krijgen in de energie-efficiëntie van uw woning. Bij ons kunt u terecht voor het aanvragen van een energielabel, waarmee u waardevolle informatie krijgt over de energieprestaties van uw woning. Bij het label ontvangt u ook suggesties voor mogelijke verbeteringen om het energieverbruik te verminderen. Onze adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij het verkrijgen van het juiste energielabel, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot de verkoop, verhuur of verbouwing, met het oog op energiezuinigheid en duurzaamheid.

Verduurzamen

Het verduurzamen van uw woning is niet alleen een verstandige keuze voor het milieu, maar kan ook uw wooncomfort verhogen en uw energierekening verlagen. Bij BOS Bouwadvies begrijpen we het belang van duurzaamheid en helpen we u graag om uw woning te verduurzamen.

Onze aanpak begint met een grondige analyse van uw huidige woning en energiegebruik. We identificeren mogelijkheden voor verbetering, zoals het optimaliseren van isolatie, het installeren van energiezuinige verwarmingssystemen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, en het verminderen van onnodig energieverlies.

We bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw budget en wensen. Of u nu kleine aanpassingen wilt maken om uw woning energiezuiniger te maken of een grootschalige renovatie plant met duurzaamheid als speerpunt, wij hebben de expertise om u te begeleiden.

Wij helpen u graag, informeert u gerust eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Voor bedrijven/utiliteit

Energielabel

Wilt u een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand? Neem dan contact op met Hanno van der Mark onze specialist op het gebied van energielabels, om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. BOS bouwadvies staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het verkrijgen van het juiste energielabel voor uw bedrijfspand, zodat u voldoet aan de wettelijke vereisten en inzicht krijgt in de energie-efficiëntie van uw pand. Aarzel niet om contact op te nemen met ons om uw specifieke situatie te bespreken en stappen te zetten naar een energiezuiniger bedrijfspand.

Duurzaamheidsscan

Voldoet uw (bedrijfs)pand al aan de nieuwe wet- en regelgeving? Wist u dat vanaf 1 januari 2023 elk kantoor dat groter is dan 100m2 moet voldoen aan energielabel C of beter?

BOS bouwadvies kan u van dienst zijn door het uitvoeren van een duurzaamheidsscan. Tijdens deze scan inventariseren wij alle duurzaamheidsmogelijkheden binnen uw (bedrijfs)pand/kantoor en identificeren we op welke gebieden het nog energiezuiniger gemaakt kan worden.

De duurzaamheidsscan biedt een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken, waarna we samen met u kunnen bepalen welke verbeteringen moeten of kunnen worden doorgevoerd om minimaal te voldoen aan het energielabel C, of zelfs een hoger label te behalen. Hierdoor kunt u niet alleen voldoen aan de regelgeving, maar ook besparen op energiekosten.

Bouwfysische berekeningen

Met de huidige energieprijzen wilt u dat alle warmte die u in uw pand stopt zoveel mogelijk in het pand blijft en niet door de constructie (gevels, daken en vloeren) naar buiten verdwijnt.

Verdwijnt er teveel warmte dan is het verstandig de constructie van het pand te isoleren. Bij het (na)isoleren van uw pand is het belangrijk om te kijken naar het vochttransport door de geïsoleerde constructie. U wilt namelijk voorkomen dat er condensatie optreedt in de constructie, bijvoorbeeld de dakconstructie. Inwendige condensatie geeft schimmel en isolatiemateriaal doet dan niet meer wat het moet doen: de warmte binnenhouden.

Door bouwfysische berekeningen te maken van uw constructie, kunnen wij u adviseren hoe te isoleren, zodat er naderhand geen problemen met vocht ontstaan en u er lekker warmpjes bij zit. Ook adviseren wij u graag over de mogelijkheden van het buitenhouden van de zonnewarmte in de zomer. De keuze van het soort isolatiemateriaal is hierin ook bepalend. We vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Onze diensten

Hieronder vindt u een beknopte uitleg van enkele diensten die wij aanbieden. Als u specifieke wensen heeft die hier niet worden genoemd, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om met u mee te denken en op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Energielabel

BOS bouwadvies biedt de service om energielabels voor gebouwen te maken. Een energielabel is een certificering die de energie-efficiëntie van een gebouw aangeeft, variërend van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig). Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw.

Onze deskundige adviseurs voeren een gedetailleerde inspectie uit van uw gebouw en verzamelen alle relevante gegevens met betrekking tot de energieprestaties, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en verlichting. Op basis van deze informatie wordt het energielabel opgesteld.

Een energielabel biedt waardevolle informatie voor eigenaren, huurders en potentiële kopers. Het laat zien hoe energiezuinig een gebouw is en welke verbeteringen mogelijk zijn om de energie-efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Energieadvies

BOS bouwadvies biedt energieadvies om u te helpen bij het optimaliseren van de energieprestaties van uw gebouw. Onze ervaren energieadviseurs kunnen u begeleiden bij het identificeren van energiebesparende mogelijkheden en het implementeren van duurzame oplossingen.

Ons energieadvies omvat ook het beoordelen van de financiële haalbaarheid en terugverdientijd van de voorgestelde maatregelen. We streven ernaar om u inzicht te geven in de kostenbesparingen en milieuvoordelen die u kunt behalen door energie-efficiëntie te verbeteren.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Energiebesparende maatregelen
 • Verduurzamingsadvies
 • Optimalisatie energieverbruik
 • Duurzame energieopwekking
Energieanalyse

Met behulp van geavanceerde tools en software voeren we gedetailleerde energieberekeningen uit om het energieverbruik en de efficiëntie van een gebouw te beoordelen.

Onze ervaren energieadviseurs kunnen een grondige analyse uitvoeren om de energieprestaties van uw gebouw te beoordelen en mogelijke verbeteringen te identificeren. Dit omvat onder andere het evalueren van de isolatie, ventilatie, verlichting, verwarmingssystemen en duurzame energieoplossingen.

Op basis van de energieanalyse kunnen we aanbevelingen doen voor energiebesparende maatregelen die de duurzaamheid en efficiëntie van uw gebouw kunnen verbeteren. Hierbij houden we rekening met de kosten en de terugverdientijd van de voorgestelde maatregelen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Energiescans
 • Energieprestatieonderzoeken
 • Energieverbruiksanalyses
Subsidieadvies

BOS bouwadvies biedt ook subsidieadviesdiensten aan. We begrijpen dat het verkrijgen van subsidies voor bouwprojecten een belangrijk aspect kan zijn om de financiële haalbaarheid te waarborgen en uw project tot een succes te maken.

Onze ervaren adviseurs zijn goed op de hoogte van de verschillende subsidiemogelijkheden op het gebied van bouw en vastgoed. We kunnen u helpen bij het identificeren van relevante subsidies en het beoordelen van uw project om te zien of het in aanmerking komt voor subsidies.

Daarnaast begeleiden we u door het subsidieaanvraagproces, inclusief het verzamelen van benodigde documentatie, het opstellen van de subsidieaanvraag en het indienen ervan bij de juiste instanties. We streven ernaar om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kunt maken van beschikbare subsidies.

Bouwfysische berekeningen

Met behulp van geavanceerde software en expertise kunnen we diverse bouwfysische aspecten van uw project analyseren en berekenen. Dit omvat onder andere thermische isolatie, luchtdichtheid, vochtregulatie en geluidsisolatie. Door deze berekeningen uit te voeren, kunnen we inzicht krijgen in de prestaties van het gebouw op het gebied van energie-efficiëntie, thermisch comfort, luchtkwaliteit en akoestiek.

De resultaten van de bouwfysische berekeningen stellen ons in staat om gerichte aanbevelingen te doen voor het verbeteren van de prestaties en het comfort van het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot optimalisatie van de isolatie, het gebruik van energiezuinige systemen of het aanpassen van de constructie om geluidsoverdracht te verminderen.

Onze bouwfysische berekeningen worden uitgevoerd door ervaren specialisten die op de hoogte zijn van de geldende normen en richtlijnen. We streven ernaar om duurzame en comfortabele gebouwen te realiseren door middel van nauwkeurige berekeningen en advies op maat.

Plan een gratis adviesgesprek in