Architectuur

Vakkundige architectuur en ontwerpdiensten voor uw bouwproject. Met onze expertise en creatieve aanpak leveren we op maat gemaakte architectonische oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften en visie.

Ons proces

kans biedt om innovatieve ontwerpen tot leven te brengen. Onze missie is om uw visie te vertalen naar inspirerende en functionele ruimtes.

Of het nu gaat om een nieuw gebouw, een renovatieproject of een herbestemming, wij gaan graag de uitdaging aan. We luisteren aandachtig naar uw wensen, verlangens en ideeën, en combineren dit met onze expertise om een ontwerp te creëren dat uw verwachtingen overtreft.

Onze diensten

 • ontwerp
 • concept- en planontwikkeling
 • 3D-visualisaties
 • duurzaam ontwerp
 • renovatie en herbestemming

De opdrachtgever en gebruiker

Elke opdrachtgever of gebruiker is uniek en gebruikt zijn of haar gebouw op een eigen manier. Dit vormt voor ons het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van een gebouw. We streven ernaar om een op maat gemaakt ontwerp te creëren dat perfect aansluit bij de behoeften van de gebruiker.

De locatie en haar omgeving

De locatie en de omgeving stellen specifieke eisen aan zowel het uiterlijk als het materiaalgebruik van het gebouw. Het gebouw kan opgaan in de omgeving of juist een contrast vormen, afhankelijk van de specifieke locatie.

De tijdsgeest

Als derde, maar zeker niet onbelangrijk, zijn onze ontwerpen afgestemd op de tijdsgeest. De materialisatie, techniek en verschijningsvorm zijn gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Hierbij houden we rekening met aspecten zoals energiezuinigheid, een lage milieu-impact, flexibiliteit en moderne gebruiksconcepten, enzovoort.

De opdrachtgever en gebruiker
De locatie en haar omgeving
De tijdsgeest

Onze diensten

Hieronder vindt u een beknopte uitleg van enkele diensten die wij aanbieden. Als u specifieke wensen heeft die hier niet worden genoemd, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om met u mee te denken en op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Ontwerp

Bij BOS bouwadvies geloven we in de kracht van innovatie en creativiteit om unieke en functionele gebouwen te creëren. Onze ervaren ontwerpers staan klaar om uw visie om te zetten in een tastbaar plan dat aan al uw eisen en verwachtingen voldoet. We houden rekening met aspecten zoals esthetiek, functionaliteit, duurzaamheid en kosten, en werken nauw met u samen om een ontwerp te ontwikkelen dat perfect aansluit bij uw specifieke situatie.

We doorlopen verschillende ontwerpfases, waaronder het schetsontwerp (SO), voorlopig ontwerp (VO), definitief ontwerp (DO), technisch ontwerp (TO) en werktekeningen (WT). Ons ervaren team van ontwerpers werkt nauw met u samen om uw visie om te zetten in concrete ontwerpen en gedetailleerde tekeningen.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Haalbaarheidsstudies
 • Zonnestudie
 • 3D BIM-modellen
 • Schetsontwerp (SO)
 • Voorlopig Ontwerp (VO)
 • Definitief Ontwerp (DO)
 • Technisch Ontwerp (TO)
 • Werktekeningen (WT)
Concept- en planontwikkeling

Bij BOS Bouwadvies geloven we in het belang van sterke concept- en planontwikkeling bij bouwprojecten. Ons ervaren team staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, vanaf de initiële conceptfase tot de uiteindelijke planontwikkeling.

We beginnen met het verkennen van uw ideeën en doelstellingen, waarbij we nauw met u samenwerken om een solide basis te leggen voor uw project. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwikkelen van gedetailleerde plannen en ontwerpen die voldoen aan uw wensen en eisen.

Onze expertise strekt zich uit tot verschillende aspecten van concept- en planontwikkeling, waaronder ruimtelijke indeling, functionaliteit, esthetiek, duurzaamheid en bouwvoorschriften. We zorgen ervoor dat uw project voldoet aan alle relevante regelgeving en normen, terwijl we tegelijkertijd streven naar innovatieve en creatieve oplossingen.

3D visualisaties

BOS bouwadvies biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van 3D-visualisaties, animaties en virtuele rondleidingen. We gebruiken geavanceerde software en technieken om uw ontwerp tot leven te brengen en realistische beelden te creëren.

Met onze 3D-visualisaties kunt u een duidelijk beeld krijgen van hoe het uiteindelijke gebouw eruit zal zien. Onze animaties tonen de ruimtelijke indeling en beweging van natuurlijk licht, terwijl virtuele rondleidingen u in staat stellen om door het gebouw te navigeren. Dit helpt u bij het communiceren van uw ontwerpideeën aan belanghebbenden en potentiële klanten.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • 3D-visualisaties en animaties
 • Virtuele rondleidingen en interactieve presentaties
Duurzaam ontwerp

Bij BOS Bouwadvies hebben we een sterke focus op duurzaam ontwerp en ecologische principes bij bouwprojecten. We geloven in het belang van het creëren van gebouwen die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een minimale impact hebben op het milieu.

Bij het ontwerpen van uw gebouw houden we rekening met factoren zoals energiegebruik, materiaalkeuze, waterbeheer en binnenklimaat. We streven naar het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, duurzame bouwmaterialen en efficiënte systemen voor verwarming, ventilatie en koeling.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • 0 op de meter woning
 • Ecologische woning
 • Duurzame ontwerpstrategieën en technieken
 • Passiefhuis en energieneutraal huis
 • Hernieuwbare energiebronnen
 • Materiaalkeuze en levenscyclusanalyse
 • Groene daken en gevels
Renovatie en herbestemming

Bij BOS Bouwadvies begrijpen we het belang van renovatie en herbestemming om oude gebouwen nieuw leven in te blazen. Of het nu gaat om het opknappen van historische panden, moderniseren van verouderde woningen, of het transformeren van industriële ruimtes, we bieden deskundige begeleiding en ontwerpdiensten. Samen zorgen we ervoor dat deze gebouwen functionele en duurzame moderne ruimtes worden, waarbij we ook bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed en leegstandsproblemen aanpakken.

Onze werkzaamheden omvatten onder andere:

 • 3D-visualisaties en animaties
 • Ontwerp en planning
 • Herinrichting
 • Vergunningsaanvragen
 • Projectmanagement

Uw wensen

Een persoonlijk gesprek waarin we uw wensen, behoeften en visie bespreken, vormt de basis van ons ontwerpproces. We luisteren aandachtig naar uw ideeën en stellen gerichte vragen om een diepgaand begrip van uw project te krijgen.

Op basis van de relevante informatie die we verzamelen, waaronder uw specifieke eisen en wensen, het beschikbare budget, de locatie en eventuele regelgeving of beperkingen, stellen wij het programma van eisen op. Dit programma vormt de leidraad voor het verdere ontwerpproces en geeft richting aan de functionele en esthetische aspecten van het gebouw.

Programma van eisen

We streven ernaar om een programma van eisen te creëren dat nauwkeurig aansluit bij uw visie en behoeften, waarbij we rekening houden met de haalbaarheid en de context van het project. Dit stelt ons in staat om een ontwerp te ontwikkelen dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel, duurzaam en binnen het gestelde budget past.

Op basis van het programma van eisen en analyses wordt een creatief concept ontwikkeld. Dit omvat het verkennen van verschillende ideeën en benaderingen om de visie en doelstellingen van de opdrachtgever te vertalen naar een uniek en functioneel ontwerp. Gedurende het proces nemen wij u mee en bieden wij u verschillende mogelijkheden.

Het ontwerp

Het concept wordt verder uitgewerkt in gedetailleerde schetsen en tekeningen, waarbij we aandacht besteden aan de ruimtelijke indeling, vorm, verhoudingen en de relatie met de omgeving. Dit proces omvat het onderzoeken en bespreken van verschillende ontwerpopties.

Wij streven ernaar om het ontwerp op het gewenste niveau te brengen, afhankelijk van uw behoeften. Dit kan variëren van een definitief ontwerp dat gebruikt kan worden voor vergunningsaanvragen, tot en met de volledige bouwvoorbereiding, uitvoering, oplevering en nazorg.

Wij begeleiden en ontzorgen u gedurende het gehele proces om ervoor te zorgen dat uw visie wordt gerealiseerd en dat het eindresultaat aan uw verwachtingen voldoet.

Plan een gratis adviesgesprek in