Catharinakapel

Harderwijk

Projectomschrijving

De gemeente Harderwijk streefde naar de digitalisering van hun vastgoedportefeuille. Om dit te bereiken, hebben ze DigiCarto geïmplementeerd, een online viewer die via internet een duidelijk overzicht biedt van de actuele status van hun vastgoed. Bovendien zijn de bijbehorende gegevens van elk object direct toegankelijk, waardoor kostenbesparingen met betrekking tot onderhoud, renovaties en meer in één oogopslag zichtbaar worden.

BOS bouwadvies speelt een rol in dit proces door 3D-modellen te ontwikkelen voor DigiCarto. Deze gedetailleerde 3D-modellen vormen de basis voor de informatie die in DigiCarto wordt weergegeven. Ze bieden niet alleen visuele representaties van de vastgoedobjecten, maar ook essentiële gegevens die bijdragen aan een grondig inzicht in het vastgoedbezit van de gemeente.

Toelichting werkzaamheden

We hebben de Catherinakapel herhaaldelijk ingemeten om het gebouw in 3D te modelleren. Met deze meetgegevens hebben we in Revit een gedetailleerd 3D-model van de kapel gecreëerd. Dit 3D-model vormt niet alleen de basis voor het genereren van tekeningen, maar kan ook worden gebruikt voor het plannen en uitwerken van onderhoudsstrategieën voor het gebouw.

Dankzij dit gedetailleerde 3D-model hebben we de mogelijkheid om zeer nauwkeurige tekeningen te produceren, waardoor het efficiënter wordt om eventuele aanpassingen of verbeteringen aan de Catherinakapel te plannen en uit te voeren. Het biedt ook waardevolle inzichten voor het onderhoudsbeheer, waardoor het gemakkelijker wordt om onderhoudsplannen op te stellen en het gebouw in optimale staat te houden.

Onze bijdrage

3D model, Digitalisatie

Opdrachtgever

DigiCarto, Gemeente Harderwijk

Specialisme

Bouwadvies
catharinakapel-1
catharinakapel-3
catharinakapel-4